روش تحقیق و تحقیق‌نگاری در فلسفه

توضیحات دوره

هدف ما در این دوره آموزش پژوهش فلسفی و نگارش رسالۀ فلسفی است. از همین روی این درس‌گفتار در دو مرحله طراحی شده است.

در مرحلۀ اول روش تحقیق و پژوهش در حوزۀ فلسفه را به‌تفصیل شرح می‌دهیم. برای این منظور ایدۀ روش را توضیح می‌دهیم و برخی از مشهورترین روش‌های فلسفی ارائه‌شده در تاریخ فلسفه (به‌خصوص در قرون جدید) را مرور می‌کنیم. آن‌گاه روش تحقیق فلسفی را از سه جنبۀ فهم فلسفی، نقد فلسفی، و ابداع فلسفی تحلیل می‌کنیم. در بررسی هر یک از جنبه‌های سه‌گانۀ فهم و نقد و ابداع فلسفی به مهم‌ترین مؤلفه‌های مرتبط با روش تحقیق اشاره می‌کنیم. در پایان مرحلۀ اول مواد و مطالب لازم برای نگارش تحقیق فراهم آمده است و ما در آستانۀ مرحلۀ دوم تحقیق هستیم.

در مرحلۀ دوم روش‌ها و مهارت‌های نوشتن مواد و مطالب فراهم‌شده در مرحلۀ اول را بررسی می‌کنیم. توضیح می‌دهیم که چگونه و به چه شیوه‌هایی می‌توان مواد تحقیق را در قالب رساله‌ای ساختارمند و منسجم ریخت. مطالب این مرحله در دو بخش محتوایی و صوری تنظیم شده‌اند. در بخش محتوایی شگردهای نگارش فلسفی را آورده‌ایم و در بخش صوری قواعد نگارشی رساله‌ای فلسفی (شیوۀ نقل قول، ارجاع و … ) را به دست داده‌ایم.

گفتنی است که در شرح و توضیح مطالب از نمونه‌های فلسفی واقعی بهره جسته‌ایم تا مخاطبان با کاربرد عینی و واقعی رهنمودهای ارائه‌شده آشنا شوند.

دانش‌پژوهان در پایان این دوره آموزش‌ها و پرورش‌های ضروری برای شروع یک تحقیق فلسفی و آن‌گاه نگارش متن فلسفی را دریافت کرده‌اند.

مشاهده بیشتر

مدرس

آرش جمشیدپور
دکترای فلسفۀ جدید و معاصر غرب
  • 5 دوره

فرافلسفه، هرمنوتیک متون، فلسفۀ دین، زبان تخصصی فلسفه

960000
  • مدرسآرش جمشیدپور
  • تعداد جلسات8 جلسه
  • نوع برگزاریآفلاین
  • دستاورد نهایی دورهآشنایی نظری با روش تحقیق در فلسفه، آشنایی با ابعاد محتوایی و صوریِ روش‌ها و شیوه‌های نگارش پایان‌نامه و رساله، و تسلط عملی بر فنون نگارش پایان‌نامه و رساله